снимка pexelsОчаква се грипната вълна да се прояви у нас в

...
снимка pexelsОчаква се грипната вълна да се прояви у нас в
Коментари Харесай

Грипът идва в края на месеца

снимка pexels

Очаква се грипната вълна да се прояви у нас в края на този месец. Това коментира  проф. Ива Христова, заместник-директор на Центъра по заразни и паразитни заболявания пред Българска национална телевизия, съобщи.

Тя уточни, че грипният вирус закъснява и по начало упованията на експертите са грипната вълна да бъде много по-ниска.

За идното дойде на имунизацията на Moderna през днешния ден, проф. Христова изясни, че я. Различията с другата ваксина са дребни, в стабилността на имунизацията и за нейното предпазване. Moderna е постоянна до 6-7 месеца на минус 15 до минус 25 градуса за разлика от " Пфайзер ". Ваксината на Moderna ще бъде постоянна до един месец в ледник. Извадена от хладилника, тя ще бъде постоянна до 12 часа.

Ваксината няма да се разтваря и главната разлика е в количеството на микрограмите. Отново ще има преваксиниране само че не на три седмици, а на четири седмици с имунизацията на Moderna.

Проф. Христова увери, че за имунизацията на Moderna няма да има разлики сред мъж, жена и другите болести. Хронично болните хора също могат да употребяват имунизацията на Moderna.

Ваксината на " Астра Зенека " е с по този начин наречената векторна имунизация. Още не престават изпитвания по нея и се чака скоро тя да добие лиценз.

Остава открит въпросът за още ваксини, които ще влязат в разрешителни лист за имунизацията.

Проф. Ива Христова уточни, че е доста рано да се каже дали коронавирусът ще се популяризира след поставената ваксина. Ваксинирането ще понижи неведнъж обаче разпространяването му, увери тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР